Het display van je Samsung S8 toestel is uiteraard van glas gemaakt. Wat veel mensen niet weten is dat de achterkant ook van glas is. De achterkant bij de Samsung serie noemen wij de backcover. Hier is enige voorzichtigheid mee geboden met betrekking tot de Samsung Galaxy S8 doe het zelf reparatie.

Openmaken Samsung Galaxy S8

Bij elke Samsung reparatie dien je het toestel te openen via de backcover. Enige voorzichtigheid hiermee is geboden. De backcover kan namelijk zo breken. Zorg eerst dat je via de Phonegigant een Samsung reparatieset besteld.

Nu is het de bedoeling dat we de achterkant goed verhitten zodat de plaklaag van de backcover makkelijker loskomt. Het beste kun je hiervoor een warmteplaat gebruiken. Deze zet je op 75 graden. Het toestel leg je hier ongeveer 5 minuten op.

Hierna pak je het toestel en ga je met voorzichtig met de zwarte openingstool uit de reparatieset tussen de backcover en het display. Het mesje snijd je heel voorzichtig rondom de backover zodat je voelt dat de plakranden loskomen. Op een gegeven moment ontstaat er een kier zodat je backcover tussen je vingers kunt pakken en omhoog kunt wippen.

Trek niet in meteen de backcover van onder naar boven los. Aan de bovenkant naast de S8 achtercamera zit de vingerprint scanner. Deze is met een klein kabeltje verbonden met het moederbord in het toestel. Als je de backcover heel voorzichtig eraf trekt zou je zien dat het kabeltje vanzelf los schiet. Mocht je ooit de backcover willen vervangen omdat de huidige is gebroken dan dien je altijd de vingerprint scanner over te zetten naar de nieuwe!

Samsung Galaxy S8 doe het zelf scherm vervangen

Nu de backcover eraf is kun je verder aan de slag met het toestel. Voordat we verder gaan halen we eerst de simkaart houder eruit. Doe je dit namelijk niet en je haalt het moederbord eruit dan kun je schade veroorzaken aan het toestel.

Het enige dat je nu nog nodig hebt is een kruiskop schroevendraaier. Je schroeft alles schroeven los die je achterop ziet. Heel voorzichtig kun je de plastic zwart kapjes los klikken.

Wees wel voorzichtig met de zwarte flap. Dit is de NFC antenne. Als deze scheurt dan zal de NFC niet meer werken.

De meest voorkomende reparaties bij een S8 zijn scherm en batterij reparaties.

Samsung Galaxy S8 geprobeerd te repareren en het lukt niet?

Dan kunnen wij bij Phoneworld dat ook gemakkelijk voor je doen! Neem een kijk op onze Samsung Galaxy S8 scherm reparatie of onze Samsung Galaxy S8 batterij reparatie.