Telefoon in het water gevallen 2018-10-26T15:54:00+00:00

Samsung waterschade reparatie en herstel

PhoneWorld biedt in de filialen Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Zwolle voor alle vormen van waterschade aan uw Samsung een hoogwaardige oplossing. Of het nu gaat om een Samsung waterschade reparatie, datarecovery of een vervanging van het toestel. Bel voor gratis advies en uitleg of maak een afspraak en kom langs om uw toestel in te leveren!

Maak afspraak
 
Contact

 

iphone-waterschade-ultrasoon-reinigen iphone-waterschade-reparatie-apparatuur

Telefoon in het water gevallen

PhoneWorld krijgt veel vragen van mensen waarbij de telefoon in het water gevallen is. Een telefoon met waterschade wat moet je er nou wel en niet mee doen?

Een van de vele vragen is natuurlijk: “Is mijn telefoon nog te maken?”. Dagelijks komen er veel smartphones met waterschade voorbij. Van die gevallen zien we enkele die door de wasmachine zijn gegaan en het na reparatie wonderbaarlijk doen alsof er nooit wat mee is gebeurd. Andere gevallen waarbij enkele spatjes regen op de telefoon zijn gekomen hebben alweer dusdanige schade aangericht dat die weer niet te repareren is.

Zodra vocht in een toestel komt kan dit gaan oxideren en letterlijk metaal, ics en andere materialen op de printplaat oplossen. Met enig regelmaat zien wij dat connectoren meerdere metalen pootjes missen die zijn opgelost door de oxidatie. Soms is dit te repareren en soms dus niet. 

Geven jullie garantie op de reparatie? Helaas kunnen we vanwege het bovenstaande feit geen garantie geven op een telefoon reparatie na vochtschade. Wij maken het board zo goed mogelijk schoon. Er blijft altijd een kleine kans dat het toch ergens schade heeft toegebracht dat niet zichtbaar was tijdens de reparatie danwel na de reparatie toch nog meer schade aanricht.

Do’s na het oplopen van waterschade?

Als u waterschade heeft opgelopen is het belangrijk om te zorgen dat het toestel uit wordt gezet en te zorgen dat deze uit blijft!
Haal waar mogelijk de batterij uit het toestel.
Probeer het toestel zo snel mogelijk droog te maken door op de verwarming te leggen en of in een bak met rijst of iets dat vocht ontrekt. Kom het liefst dezelfde dag nog langs bij een van onze vestigingen voor het laten schoonmaken en controleren van uw toestel.
Hoe sneller hoe beter!

Dingen die je niet moet doen na het oplopen van waterschade?

Zet het toestel vooral niet aan voordat u bent langsgeweest. Het grote gevaar zit hem dat er kortsluiting ontstaat waardoor componenten kapot gaan.
Doe het toestel ook niet aan de laderkabel of computer. 
Te lang wachten met langskomen bij een reparateur.